Sportvasten Amersfoort

250,00

Beschrijving

Over de cursus

Sportvasten AmersfoortDe sporter gaat met sportvasten zijn/haar lichaam trainen om in slechts 10 dagen te switchen van suiker- naar vetverbranding. Door de switch kan het lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding zoals gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In de afbouwdagen doe je aanpassingen in je voeding. Tijdens deze dagen begin je de suikers uit je lichaam weg te trainen. Vervolgens ga je drie dagen vasten. Je traint dan de laatste suikers weg en je lichaam maakt de switch naar vetverbranding. Zodra de suikerverbranding is geswitched naar vetverbranding hebben ze  het doel van de kuur behaald. De nieuwe lifestyle is begonnen! De laatste 4 dagen bouwen ze voeding langzaam weer op. Door dat ze blijven trainen blijft de switch behouden.

Tijdens de gehele kuur sporten ze iedere dag 20 tot 30 minuten op hun voor jou passende intensiteit. Ook nemen ze de voedingssupplementen die je tijdens de kuur ondersteunen. Ze ondersteunen je lichaam bij het maken van de switch, beschermen je spiermassa, zorgen voor voldoende energie en onderdrukken het hongergevoel.

Herken jij jezelf in één of meerdere van de onderstaande punten? Dan is sportvasten zeker geschikt voor jou!

  • Behoefte aan zoet eten of móeten eten;
  • Te hoog vetpercentage (terwijl je wel gezond en netjes eet);
  • Dipjes/wisselend energieniveau gedurende de dag;
  • Last van vermoeidheid;
  • Het niet (lang) kunnen volhouden van duurinspanningen;
  • Behoefte aan koolhydraten tijdens lange inspanningen;
  • Langzaam herstel na (zware) trainingen.

De begeleiding is als volgt:

De sportvasten training begint altijd met een persoonlijke intake.( naar aanleiding van de ingevulde intake) Hierin leg ik je uit wat de training inhoudt en hoe het werkt. Ook laat ik je het protocol en de supplementen zien en licht ik het gebruik toe. Tijdens de intake doe ik een uitgebreide 0 meting. Ik meet je gewicht, taille omvang,  Er is elke  dag contact, op dag 5 (halverwege is er Zoom contact) en op dag 10 hetzelfde(of dag 11)

Inspringen op de coronatijd, weinig bewegen, we eten meer, sportscholen gesloten, thuis werken= meer snaaien, wie is er geschikt : de sporter die te zwaar is, weinig energie heeft, futloos, teveel suiker nodig heeft, m.a.w. niet zonder suiker kan inspringen op gevoel van schuld!

Over de aanbieder

Sportvasten

Deze cursus wordt aangeboden door Paul Wattimena uit Amersfoort. In 2012 werd het afschrikwekkende vermoeden wat  25 jaar geleden is ontstaan bevestigd….hij bleek MS te hebben. Destijds kwam hij net van het CIOS en had allerlei vage klachten. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een neuroloog die a.d.h.v. de klachten dacht dat hij MS had. Indertijd was er nog geen MRI om het te kunnen bevestigen en ook waren er geen medicijnen. In overleg met de neuroloog besloot hij nader onderzoek te laten voor wat het was; hij koos er voor de tijd  te laten weten of er wel of geen sprake was van deze auto-immuunziekte.

De tijd verstreek en het vermoeden raakte meer en meer op de achtergrond. Alsof hij het tegendeel wilde bewijzen vulde hij zijn leven met volop in de weer te zijn met sportlessen geven (10 uur spinning in de week was niets) en voor zichzelf daarnaast zo’n vier, vijf keer fanatiek en op hoog niveau te squashen. Hij had geen last en geen klachten! Hij dacht het uiterste van zijn lijf te kunnen blijven vragen.  Hij werkte te hard en te veel, hield geen rekening met gezonde voeding of voldoende ontspanning en nachtrust. De drie R-en (rust, reinheid & regelmaat) negeerde hij. Kortom jarenlange roofbouw wat niet goed kon blijven gaan. En dat bleek. 2012 was het jaar dat hij een enorme MS -aanval kreeg (= schub): de linkerkant van zijn lijf viel helemaal uit!

Zijn herstel verliep gelukkig vlot. Mede doordat hij de raad van de artsen direct toepaste in mijn nieuwe leefstijl: het hanteren van de drie R-en . Dit deed hij samen met voldoende beweging en gezonde voeding. Zo raakte hij weer in goede conditie.

Voeding speelde toen en nu nog steeds een essentiële rol in het gezond en fit voelen. Sportvasten van Fittergy heeft hem hierbij ook erg geholpen. Door te Sportvasten wist hij een snelle switch te creëren van suiker naar vetverbranding waardoor zijn lijf een enorme boost kreeg, namelijk gezonde energie!

Deze positieve ervaring wekte zijn nieuwsgierigheid. Hij wilde weten wat er precies in het lichaam gebeurt als je gaat Sportvasten. De grondlegger van Sportvasten, Remco Verkaik, is medisch bioloog. Door zijn opleiding te volgen heeft hij inzicht gekregen in de biochemische processen die ontstaan als je de intensieve training volgt; Het is de uitgebalanceerde combinatie van bewegen, een sapvastenkuur en specifieke voedingssupplementen die een diep effect hebben op celniveau. Het zorgt er voor zorgt dat je je na 10 dagen lichamelijk als herboren voelt.

Het volgen van het intensieve Sportvasten – programma zorgde bij hem niet alleen voor een effect op lichamelijk vlak. Ook op psychisch vlak voelde hij zich sterker en gaf het hem een boost; Door zijn eigen inzet voel hij zich veel energieker, fitter en gezonder! Het Sportvasten-programma doet ook veel voor je mind!

In de loop van de tijd heeft hij zich meer en meer verdiept en onderzoek gedaan naar hoe je als mens goed  voor jezelf kan zorgen. Enerzijds ingegeven door zijn ziekte, anderzijds gedreven om anderen te inspireren en te ondersteunen in hun proces naar een gezonde leefstijl. Zijn missie is om een ieder een stap dichterbij zichzelf te laten komen, dichterbij wat goed voor je is en daar vooral te blijven…

Geïnteresseerd?

Klik dan hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sportvasten Amersfoort” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer inspiratie: