Financiën op orde met 21 slimme (financiële) tools

180,29

Beschrijving

Over de cursus

Begin nu om je financiën duurzaam op orde te krijgen. Door een nieuwe generatie financiële tools wordt het steeds eenvoudiger om financieel een zekere toekomst als zzp’er op te bouwen. Je kan ook een goede boekhouder of accountant inschakelen tegen een fors uurtarief. Maar waarom veel geld betalen als het goedkoper, efficiënter en (deels) geautomatiseerd kan?
Het aantal zzp’ers stijgt al jaren. Consequentie is dat de landelijke politiek zich zorgen is gaan maken over de betaalbaarheid van de bijstand. Immers, zzp’ers betalen geen sociale premies voor opvang werkloosheid en pensioen.

De laatste jaren zien we vanuit Den Haag een toenemende betutteling ontstaan met de introductie van de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) in 2016 en een verplichte Arbeidsongeschiktheid verzekering (AOV). En ook de opbouw van het pensioen is een favoriet onderwerp van politiek Den Haag.
En helemaal ongelijk kan je ze niet geven. Niet elke zzp’er heeft oog voor het financiële fundament van zijn of haar onderneming. Dat heeft ook te maken met de sterk wisselende inkomsten.

Als zakenbankier heb ik honderden (startende) ondernemers gesproken en zag dat dezelfde fouten regelmatig worden gemaakt door (beginnende) zzp’ers:

  • Geen reservering voor BTW
  • Geen reservering voor inkomstenbelasting
  • Geen inzicht in inkomsten en uitgaven
  • Geen visie op toekomstige inkomsten en uitgaven
  • Geen goede administratie en financiële planning

Het gevolg hiervan is dat zzp’ers acute financiële problemen krijgen als de omzet terugvalt. Helemaal als er een grote crisis als Corona (2020) en de kredietcrisis (2008) is. En bereid je maar vast voor op de volgende crisis door veranderingen in het klimaat.

Begin dus nu om je financiën duurzaam op orde te krijgen. Door een nieuwe generatie financiële tools wordt het steeds eenvoudiger om financieel een zekere toekomst op te bouwen. Je kan ook een goede boekhouder of accountant inschakelen tegen een fors uurtarief. Maar waarom veel geld betalen als het goedkoper, efficiënter en (deels) geautomatiseerd kan? Na afloop van deze cursus heb je inzicht in:

  • Handvatten voor financieel succes
  • FinTech: revolutionaire nieuwe technologie
  • Tools om je administratie te automatiseren
  • Inzicht in 14 nieuwe slimme financiële tools
  • Inzicht in 5 superhandige tools om te ondernemen

Over de aanbieder

Martin de Bruin - ZZPHoi! Mijn naam is Martin de Bruin. Ik werk al 15 jaar succesvol als zzp’er. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Van mijn ervaring en expertise kunnen andere zzp’ers weer leren. Ervaring in freelance opdrachten in de financiële sector, de onderwijssector en bij de overheid en het MKB. Opdrachten als freelance business consultant, trainer, productmanager, projectmanager en business analist onder andere.

Maar ook losse opdrachten zoals het schrijven van business cases, marktanalyses en het ontwikkelen van (online) trainingen en het geven van sollicitatietrainingen. Mijn expertise? Heel veel financiële expertise en kennis van en ervaring met ondernemerschap en het solliciteren naar of acquireren van freelance opdrachten.

Wil je groeien als ondernemer en zzp’er? Ik wijs je de weg…

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd?

Klik dan hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Financiën op orde met 21 slimme (financiële) tools” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer inspiratie: